Laatst ben ik weer een hele dag in de studio bezig geweest. Dit keer om een demo te maken waarop ik mijn zangkwaliteiten wil laten horen. Ik loop namelijk al een behoorlijke tijd met het idee in mijn hoofd om werk te gaan zoeken als zangeres. Ik ben op dit moment druk bezig met studeren en muziek schrijven, maar zou hiernaast ook graag wat bij willen verdienen. Het lijkt me bijvoorbeeld erg leuk om te werken sessiezangeres. Dit betekent dat je wordt ingehuurd om in de studio dingen in te zingen, zoals achtergrondkoortjes of jingles voor commercials. Een belangrijke eerste stap om zoiets voor elkaar te krijgen is natuurlijk het maken van een goede demo.

Voor deze demo heb ik 5 lievelingsliedjes uitgekozen waarmee ik de sterke punten van mijn zang wil benadrukken. Dit zijn allemaal covers. Het idee is dat ik uit deze 5 liedjes de beste fragmenten uitzoek en hier wordt een compilatie van gemaakt. Deze compilatie is de demo die ik ga opsturen. Door zelf een compilatie samen te stellen heb ik de controle over welke fragmenten er beluisterd worden. Mensen uit de muziek business hebben namelijk echt geen zin en tijd om een demo van 20 minuten volledig te gaan beluisteren.

Ik besloot mijn demo op te laten nemen bij Rebel Music, de studio van Martijn van Waveren. Ik had al een aantal opnames gehoord van anderen die hun muziek in deze studio hebben laten opnemen en vond deze opnames erg mooi klinken. Ik heb alle 5 liedjes in één dag ingezongen. Dit vond ik nog best pittig, niet zozeer zangtechnisch maar meer mentaal. Zingen in een studio vergt veel concentratie. Omdat het om een opname gaat moet het ook echt foutloos zijn en wil je dat alle noten er op hun mooist uitkomen. Wat hielp is dat Martijn erg professioneel is en fijn is om mee samen te werken. Verder had ik het gevoel dat er genoeg tijd was om alles in te zingen en dat maakte dat ik ook een stuk meer kon ontspannen. Aan het einde van de dag was ik moe, maar wel heel voldaan.

Ik ben erg blij met het eindresultaat en ik hoop in de komende maanden weer de studio in te gaan, maar dan voor het opnemen van eigen repertoire. Mijn demo is hier te beluisteren, ook zijn hier de volledige versies van de nummers te beluisteren.