Gelukkig Nieuwjaar! Naast de beste wensen voor het nieuwe jaar horen goede voornemens ook bij de eerste dagen van januari. Niet iedereen is er een fan van of ziet het nut ervan in, maar persoonlijk vind ik dat het wel z’n charmes heeft. Een aantal van mijn goede voornemens wil ik graag met jullie delen.

1. Elke 2 weken een nieuw liedje schrijven

Voor iemand die droomt van een carrière als singer-songwriter schrijf ik eigenlijk veel te weinig. Oefening baart kunst. Dat weten we allemaal. En ja, oefenen, dat doe ik niet zo vaak. Ik kan eigenlijk niet echt verklaren hoe het komt. Op de één of andere manier stel ik het altijd weer uit. Ik mis eigenlijk commitment. Er gaat niets mis als ik het nog een dagje uitstel. Maar om echt beter te leren schrijven is ervaring en routine nodig, dus heb ik besloten om elke 2 weken een nieuw liedje te schrijven. Goed of slecht, het maakt niet uit. Het gaat om de ervaring en als er hier en daar ook goede liedjes uit voortkomen is dat alleen maar mooi meegenomen.

2. Meer leren over muziek schrijven

Ik heb inmiddels al een indrukwekkende collectie muziekboeken opgebouwd, maar moet eerlijk bekennen dat ik daar nog veel te weinig mee gedaan heb. Dit jaar wordt het tijd om die stapels boeken toch echt eens door te gaan werken en mijn muzikale vaardigheden flink aan te scherpen.

3. Een aantal eigen liedjes uitwerken en opnemen

Naast dat ik veel ga schrijven om meer ervaring op te doen en beter te worden is het natuurlijk ook de bedoeling dat daar iets mee gebeurt. Ik heb me voorgenomen om een aantal van mijn zelfgeschreven liedjes uit te gaan werken en op te nemen in een studio.

4. Mezelf meer laten zien en horen

Hoewel ik de laatste tijd veel tijd en aandacht stop in mijn muzikale ontwikkeling doe ik dat nog steeds vooral op mijn zolderkamertje. Tijd dat daar verandering in komt! Ik heb me voorgenomen om in het komende jaar meer naar buiten te treden door o.a. vaker te gaan optreden.