De Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, werd zaterdag 17 januari 2015 tijdens Noorderslag in Groningen voor de 29ste keer uitgereikt. De winnaars waren Ilse DeLange en haar band The Common Linnets. Traditiegetrouw werden zij door het publiek getrakteerd op een bierdouche toen ze de prijs in ontvangst namen. De traditie is schijnbaar ontstaan in de jaren ’90 toen 2Unlimited de popprijs won en het publiek het daar niet mee eens was. Biertje

Deze week ontstond er ophef over deze maffe traditie omdat Giel Beelen, die de uitreiking dit jaar presenteerde, zich negatief uitliet over de bierdouche. Terwijl hij het podium op kwam lopen om de winnaar bekend te maken werd hij bekogeld met al flink wat bier. Hij deed daarover zijn beklag bij het publiek en noemde de traditie onbeschoft en respectloos. Beelen’s kritiek werd door het publiek uiteraard beantwoord met, je voelt em al aankomen, nog meer bier. Winnares Ilse DeLange nam de bierdouche tijdens de uitreiking vol enthousiasme in ontvangst, maar gaf later toe het toch niet zo relaxed te vinden. Ook de organisatie van Eurosonic Noorderslag wil van de bierdouche af. De komende maanden zal het team achter de organisatie bespreken hoe ze deze traditie kunnen doorbreken. Mogelijk wordt bier vlak voor de uitreiking niet meer toegestaan in de grote zaal.